Transcranial Near Infrared Light Therapy (TNIR)

“Transcranial Near Infrared Light Therapy (TNIR)”

Een nieuwe techniek om hersenen te stimuleren of een doodgewone lampenkap?

Lichtgevende diodes maken licht buiten het zichtbare spectrum van het menselijk oog. De opgewekte lichtgolven kunnen echter wel efficiënt doordringen door de hoofdhuid, de schedel en het hersenvlies om zo de onderliggende hersencellen bereiken. De TNIR-techniek zou waardevol kunnen zijn voor de behandeling van de ziekte van Alzheimer doordat het zich richt op het verbeteren van de werking van mitochondriën (de kerncentrales van de cel) en de productie van bepaalde stoffen (ATP in proteasomen) verhoogt die misvormde eiwitten laten opruimen. Daarnaast zou het een effect hebben op het verminderen van neuro-inflammatoire processen en zou het zelfs antibacterieel en antiviraal werken.

Tot nu toe zijn er maar weinig klinische onderzoeken geweest waarbij tNIR is gebruikt om patiënten met de ziekte van Alzheimer te behandelen. Twee pilotstudies toonden aan dat de techniek veilig is en dat er mogelijks een lichte cognitieve verbeteringen kon worden vastgesteld bij een kleine groep patiënten met dementie.

De therapie kan worden toegepast bij Alzheimer, Long Covid, Parkinson, Autisme, ADHD, PTSD, Brain Injury, Depressie, Angststoornissen.

Binnen BRAI3N nemen we niets zomaar aan!
Onder de vleugels van onze BRAI3N-RESEARCH afdeling zullen we de ‘TNIR’ verder onderzoeken op de effectiviteit ervan en nagaan of de techniek inderdaad een meerwaarde biedt op vlak van neuroplasticiteit.