Geheugen verbeteren? Het kan met neuromodulatie. Onderzoek toont spectaculaire resultaten!

De meeste herinneringen die we vormen, vervagen na verloop van tijd, maar sommige blijven langer bij ons en worden beter vastgehouden. Stel je voor dat we met een eenvoudige, niet-invasieve methode genaamd “NITESGON” een soort geheugenboost kunnen krijgen. Door deze methode, die elektrische stimulatie van een specifieke zenuw gebruikt, kunnen we herinneringen sterker maken, vooral als we het toepassen vlak voor, tijdens of kort na het leren.

Wat interessant is, is dat het geen direct effect heeft op ons vermogen om te leren, maar eerder een langetermijneffect heeft op het vasthouden van informatie. Een wetenschappelijk model legt uit hoe dit werkt: herinneringen die in eerste instantie instabiel zijn, kunnen sterker worden door nieuwe ervaringen die erop volgen.

Waarom is dit belangrijk? Denk aan neurologische aandoeningen zoals Alzheimer, waarbij het vermogen om herinneringen vast te houden wordt aangetast.
Maar denk ook aan mensen die lijden aan cognitieve stoornissen door een ongeluk, of mensen met een niet-aangeboren hersenletsel. Ook mensen met een ernstige burnout of depressie kunnen hiermee gebaat zijn

De wetenschappelijke bevindingen staven de klinische resultaten die kunnen worden bereikt met TDCS-stimulaties.
Hopelijk kan dit leiden tot een erkenning en terugbetaling van de behandelingen.

Lees hier ons onderzoek: Making Memories Last Using The Peripheral Effect Of Direct Current Stimulation