Onze dienst

Over ons

BRAI3N staat voor Brain Research center for Advanced, Innovative, Interdisciplinary and International Neuromodulation en werd opgericht door Jan Ost, Dr. Michael Boedts, Prof. Dr. Dirk De Ridder en Prof. Dr. Sven Vanneste.

Brai3n volgt de filosofie van Albert Eistein: “The grand aim of all science is to cover the greatest number of empirical facts by logical deduction from the smallest number of hypotheses or axioms”.

BRAI3N heeft als doel nieuwe neuromodulatie behandelingen te ontwikkelen door de gemeenschappelijke neurofysiologische mechanismen van ziekten te bundelen, zoals de ‘thalamocortical dysritmias’ (tinnitus, pijn, Parkinson, depressie, abscence-epilepsie) en de ‘reward deficiency syndromes’ (obesitas, verslaving, obsessive compulsive disorder, ADHD, Autisme, Tourette- en andere 'tic'-syndromen, persoonlijkheidsstoornissen).

BRAI3N is een multidisciplinaire en internationale samenwerking tussen artsen van verschillende disciplines, specialisten in de neuromodulatie, (neuro)psychologen, audiologen, kinesisten en neurowetenschappers.

Internationaal werken we nauw samen met labo’s in Ierland (Trinity College Dublin), USA (Universty of Texas at Dallas; Lab for Clinical and Integrative Neuroscience ), Nieuw-Zeeland (University of Otago) en Zuid-Korea (Seoul National University Bundang Hospital).
Om elkaar aan te vullen richt elke partner zich op een specifiek deel van het gemeenschappelijke wetenschappelijk onderzoek.

Hierdoor kunnen nieuwe wetenschappelijke inzichten klinisch worden toegepast, maar ook kunnen nieuwe klinische inzichten wetenschappelijk worden getoetst. Zo kunnen we snel nieuwe, wetenschappelijk gefundeerde, behandelingsprotocollen toepassen.

When ideas come together

Team

Jan Ost CEO

Jan Ost studeerde in 1998 af als verpleegkundige. Zijn interesse in neurologie en neurochirurgie bracht hem naar het operatiekwartier in het Universitair Ziekenhuis van Antwerpen. Daar leerde hij prof. Dr. Dirk De Ridder kennen bij wie hij de ‘neuromodulatiemicrobe’ opliep. De nieuwsgierigheid naar ‘hoe de hersenen ons doe...

Prof. dr. Dirk De Ridder

Prof. dr. Dirk De Ridder is ‘the Neurological Foundation professor of Neurosurgery at the Dunedin School of Medicine, University of Otago in New Zealand’. Hij is voornamelijk geïnteresseerd in het begrijpen en behandelen van fantoompercepties (geluid, pijn) door middel van invasieve (implantaten) en niet-invasieve neuromodula...

Prof. dr. Sven Vanneste

Prof. dr. Sven Vanneste is een van de toonaangevende onderzoekers op vlak van auditieve neurowetenschappen, tinnitus, neuro-elektrofysiologische beeldvorming en hersenstimulaties. Hij is vooral geïnteresseerd in het bestuderen van neurologische aandoeningen en het ontwikkelen van nieuwe neuromodulatiebehandelingen. Door on...

Dr. Michaël Boedts

Dr. Michaël Boedts is Neus- Keel en Oorarts - otoloog met een bijzondere interesse voor tinnitus en hyperacusis. Wetenschappelijk en klinisch is hij sterk geïnteresseerd in resonantiestoornissen van het oor zoals bij open buis van Eustachius (Tuba Aperta), het Tensor Tympani Syndroom, tinnitus en hyperacusis. Hij ontwikkelde de...

Florence Hullebusch

Florence Hullebusch studeerde af als logopediste - audioloog in 2013. Tijdens haar opleiding logopedie groeide haar interesse voor de audiologie waarin ze zich verder specialiseerde. Door haar voorkeur voor de klinische audiologie kwam ze na een stage terecht in het AZ Sint-Jan Brugge onder leiding van William Damman. Door haa...

Trinity College Dublin - Ierland

Lab for Clinical and Integrative Neuroscience

Onder leiding van Prof. dr. Sven Vanneste maakt het 'labo voor Klinische en Integratieve Neurowetenschappen' deel uit van het departement Neurowetenschappen aan de faculteit voor Psychologyie aan Trinity College Dublin in Ierland.

USA

Lab for Clinical and Integrative Neuroscience

Onder leiding van Prof. dr. Sven Vanneste maakt het 'labo voor Klinische en Integratieve Neurowetenschappen' deel uit van het departement Neurowetenschappen aan de faculteit voor Gedrags- en Neurowetenschappen aan de Universiteit van Texas in Dallas in de Verenigede Staten.

Korea

Onder leiding van Jae-Jin Song onderzoekt de afdeling ‘Otorhinolaryngology Head-and-Neck Surgery’ van het Nationale Universitaire Bundang Ziekenhuis in Seoul, de hoofdstad van Zuid Korea, tinnitus met functionele neurologische beeldvorming. 


Braininnovations

Braininnovaties was opgericht als een joint venture om de zeer snelle nieuwe ontwikkelingen in brein research en technologie te integreren om nieuwe behandelingen te creëren voor onbehandelbare ziektes. Braininnovaties kwam tot stand toen de mensen van de Belgische BRAI3N-groep met de Technische Universiteit Delft en de Afdeling...

Technical University TU-Delft

Technical University TU-Delft the Netherlands department: Biomedical / Bioelectronics Engineering.Erasmus University Rotterdam department Neuroscience...

Tinnitus Research Initiative

Het Tinnitus Research Initiative (TRI) Foundation is een non-profit organisatie dat zich inzet voor een beter begrip van tinnitus met als doel een effectieve behandeling te ontwikkelen voor alle soorten oorsuizen ten behoeve van alle tinnituspatiënten.
https://www.tinnitusresearch.n...