Braininnovations

Braininnovaties was opgericht als een joint venture om de zeer snelle nieuwe ontwikkelingen in brein research en technologie te integreren om nieuwe behandelingen te creëren voor onbehandelbare ziektes.
Braininnovaties kwam tot stand toen de mensen van de Belgische BRAI3N-groep met de Technische Universiteit Delft en de Afdeling Neurowetenschappen van de Erasmus Universiteit Rotterdam ging samenwerken.

Braininnovations is opgericht in 2005 door Dirk De Ridder en Eddy van der Velden.

Doel van Braininnovations is de verbetering van de bestaande generatie neurostimulatoren, onder andere door gebruik te maken van microchips, bedradingen die geringere afmetingen hebben en onbreekbaar zijn, minibatterijen die door het lichaam zelf worden gevoed, bluetooth besturing met behulp van smart phones, gebruiksvriendelijkheid voor de patiënt en een goede beveiliging door versleuteling van de gegevens die hij eveneens via de smart phone kan doorsturen naar de specialist. Deze verbeteringen zouden moeten resulteren in de creatie van nieuwe technieken die meer patiënt vriendelijk zijn.

http://www.braininnovations.nl...